Willemstad, de historische hoofdstad van Curaçao

Door het historische centrum dat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO pronkt is Willemstad een absolute topattractie in het Caribisch gebied.

Vakantie Curacao

Het erg pittoreske Willemstad, met 140.000 inwoners verreweg de grootste plaats van de zes Nederlandse Antillen, geldt als Curaçaose hoofdstad eveneens als een grote toeristische attractie. Wereldberoemd zijn hier de in warme pastelkleuren geschilderde maar toch typisch Nederlandse gevels, maar de stad kent tevens talloze musea en andere toeristische attracties. Door de enorme etnische diversiteit is uit eten er een waar genot, terwijl de uitgaansgelegenheden en de resorts langs de stranden iedere strandliefhebber tevreden zullen stellen. Ga je op vakantie naar Curaçao dan kun je dus niet om Willemstad heen!

Het historische Willemstad

Van elkaar gescheiden door de Sint Annabaai, zijn de twee wijken Punda en Otrabanda verreweg het meest toeristisch. Het is namelijk hier dat je talloze kronkelende steegjes vindt, terwijl de architectuur een bonte verzameling is van Nederlandse, Spaanse en Portugese invloeden. Zo zijn er de typisch Nederlandse gevels en dicht op elkaar staande huizen, waar dan weer tropische veranda’s en luiken aan toegevoegd zijn. Het geheel komt in vrolijke, warme pastelkleuren die het gehele centrum van Willemstad ongekend fotogeniek maken. Zeer bekend is ook de Koningin Emmabrug uit 1888 die beide wijken met elkaar verbindt. Het is de enige drijvende houten draaibrug ter wereld.

In het centrum vind je verder talloze historische panden, waarvan Fort Amsterdam aan de zeezijde van de Sint Annabaai als een van de mooiste geldt. Fort Nassau, gelegen op de heuvel daar waar de baai overgaat in het Schottegat, is ook zeker een kijkje waard. Daarnaast zijn het gebouwen zoals het Postmuseum uit 1693 en de synagoge uit 1732 die veel aandacht verdienen, met bij het laatste een klein museum over de joodse bevolking van Curaçao. Andere interessante musea zijn het Maritiem Museum over de geschiedenis van de scheepvaart en Kur Hulanda, een antropologisch museum over de slavernij en culturen van het eiland.

Strand, winkelen en het moderne toerisme

De bezienswaardigheden van Willemstad zijn echter niet enkel beperkt tot historische bouwwerken. Zo is voor wie het eiland met kinderen bezoekt het Curaçao Sea Aquarium, met onder andere spectaculaire dolfijnenshows, bijvoorbeeld een absolute topper. In de zuidoostelijke buitenwijken van de stad vind je verder een groot aantal resorts met prachtige baaien en zonovergoten stranden, perfect dus voor wie een strandvakantie in gedachten had. Doordat van tijd tot tijd enorme cruiseschepen aanmeren in Willemstad zijn de winkelmogelijkheden tenslotte ook zonder meer toereikend. Erg aan te raden is de Drijvende Markt, gebouwd op talloze bootjes die vanaf het vasteland van Venezuela verse vis en fruit komen verkopen.

Foto’s van Willemstad

Willemstad, Curaçao
Plein in Willemstad, Curaçao
Koningin Emmabrug 's avonds, Curaçao
Willemstad 's avonds, Curaçao
Willemstad 's avonds, Curaçao
Willemstad 's avonds, Curaçao
Koningin Emmabrug in Willemstad, Curaçao
Willemstad, Curaçao
Willemstad, Curaçao
Terras in Willemstad, Curaçao
Willemstad, Curaçao
Koningin Emmabrug op Curaçao
Koningin Emmabrug in Willemstad, Curaçao
Willemstad, Curaçao
Winkelen Willemstad, Curaçao