Uitgaan in Rome

Rome kent een passievol en bruisend uitgaansleven dat nauwelijks voor de toeristische attracties onderdoet, ideaal voor de vakantieganger om de stad dus zowel overdag als ’s nachts te verkennen.

De inwoners van Rome weten als geen ander wat het is om feest te vieren. Al in de tijd van het Romeinse Rijk stond de stad namelijk berucht om de uitbundige en onstuimige drinkgelagen. Ook tegenwoordig vind je talloze uitgaansdistricten die voor elk type toerist wel iets te bieden hebben. Hieronder vind je daarom alvast enkele van de meest levendige en temperamentvolle bestemmingen, om van je ervaringen in het nachtleven van Rome een onvergetelijke gebeurtenis te maken.

Trastevere

Overdag een populaire toeristische bestemming om de sfeervolle, kronkelende middeleeuwse steegjes, verandert deze wijk ten westen van de Tiber ’s avonds in de drukste uitgaanswijk van Rome. Vooral in de straatjes die uitkomen op het plein voor de Santa Maria zul je vele nachtclubs en cafés aantreffen die pas heel laat de deuren sluiten. Ook zijn er veel kleine, gezellige restaurants die smaken over de hele wereld representeren, zodat je uit eten en het nachtleven induiken prima kunt combineren. Het publiek in Trastevere bestaat meer dan bij de andere uitgaanswijken uit buitenlandse toeristen, waardoor de prijzen er ook iets bovengemiddeld liggen.

Campo dei Fiori

Een ander bij toeristen erg populair uitgaansdistrict is de Campo dei Fiori. Overdag vooral bekend als een bloemenmarkt, verandert het ’s avonds samen met de omringende schilderachtige straatjes in een bruisende feestlocatie. Het kan als iets onstuimiger dan Trastevere omschreven worden, met ook veel inwoners van Rome zelf die hier na een harde dag werken zich komen uitleven. Naar het noorden toe loopt dit uitgaansgebied over naar de Piazza Navona, waar je naast een flink aantal barokke fonteinen ook ontelbare restaurants en cafés zult aantreffen.

Via della Pace

Op loopafstand van de net genoemde Piazza Navona vind je vervolgens ook de Via della Pace. Hier en in de aangrenzende straten vind je een uitgaansgebied dat vergelijkbaar is met dat rond de Campo dei Fiori, maar dan gericht is op een iets vermogender clientèle. Verwacht dus dezelfde ongedwongen en soms romantische aanblik, maar dan een stuk rustiger en kalmer. Tevens vind je hier een groot aantal zeer goede restaurants die echter ook iets meer aan de prijs zijn.

Piazza Indipendenza

Geef je liever wat minder uit, dan is de wijk rond de Piazza Indipendenza misschien iets voor je. Gelegen niet ver van het centrale treinstation Termini en dichtbij een grote universiteit, is het vooral populair onder studenten. Zowel de prijzen als de leeftijden liggen hier dus iets lager. Behalve doorfeesten tot na zonsopgang, is het hier tevens mogelijk voor erg weinig toch redelijk goed te eten. Ten westen van station Termini heb je verder nog enkele straten met cafés waar zich ook veel buitenlandse gasten begeven.

Testaccio

Hoewel iets verder bij het centrum van Rome vandaan, is Testaccio tenslotte ook zeker een uitgaanswijk die je in overweging moet nemen. Het is gelegen aan de Tiber en combineert wederom kleine restaurantjes met clubs en cafés. Het zijn vooral de werkende inwoners van Rome die zich hier laten zien. Tevens is dit het meest homovriendelijke district om uit te gaan in Rome. In de zomermaanden is Testaccio bovendien erg populair door Gay Village, een groot festival dat veel meer omvat dan de naam doet vermoeden.