Strandvakantie naar Aruba

Met een schitterende kust, een sprankelende zee en een voortreffelijk klimaat is Aruba een van de beste bestemmingen om de vakantie aan het strand door te brengen.

Palmbomen en zandstranden die zelfs letterlijk uit reclames voor tropische vakantieparadijzen komen, prima voorzieningen en vrijwel altijd warm en zonnig weerAruba heeft het allemaal. Wil je een aangename en rustgevende strandvakantie in het Caribisch gebied doorbrengen, dan kun je met dit welbekende eiland de plank dan ook onmogelijk misslaan. Voor hotels en resorts waar alles inbegrepen is, van prima restaurants tot uitbundige uitgaansgelegenheden, kun je er uiteraard ook zonder problemen terecht. Kortom, Aruba is een ideaal eiland voor strandvakanties.

Stranden voor ieder type toerist

Met een overvloed van prachtige zandstranden kan het voor de pas gelande toerist op Aruba soms lastig zijn de meest geschikte locatie te kiezen. Toch is er voor iedereen wel wat te vinden. Ga je voor de grootste en meest levendige stranden, dan zijn Eagle Beach en Palm Beach aan de westkust bijvoorbeeld erg geschikt. Je vind hier ontelbare hotels, resorts en restaurants meteen aan de kust, waardoor het eigenlijk niet eens nodig is tijdens je vakantie de directe omgeving van het strand te verlaten. Iets noordelijker zijn Arashi en Malmok Beach met pittoreske strohutten heel wat veel rustiger, terwijl je voor meer actieve watersport zoals srfen juist goed terecht kunt op Hadikurari en Andicuri Beach. Reis je tenslotte met jonge kinderen, dan zijn aan de zuidkust de ondiepe en veilige Baby Beach of het van een waterpark voorziene De Palm Island absolute aanraders.

Zon, zand en zee-activiteiten

Behalve genieten van de zon, de zee en de mensen, zijn er nog een groot aantal andere activiteiten waar de tropische stranden van Aruba zich goed voor lenen. Surfen is al genoemd, maar ook als je graag iets minder actief bent zijn er genoeg mogelijkheden. Snorkelen is bijvoorbeeld erg populair, evenals zeilen of kajakken, terwijl volleybal of voetballen op het strand natuurlijk ook erg aangenaam kan zijn. Duiken om het koraal van dichter bij te bekijken is tenslotte ook erg aan te bevelen. Ben je een beginnende duiker, dan nemen de vele duikscholen op het eiland je uiteraard maar al te graag onder hun hoede.