Vakantie Curaçao

Met een van de mooiste historische steden van het Caribische gebied, prachtige baaien en een schilderachtig achterland is Curaçao zonder twijfel een fenomenale reisbestemming.

Vakantie Curacao

Van de ABC-eilanden in het zuiden van de Caribische Zee moet Aruba het hebben van de strandvakanties en staat Bonaire bekend om het onovertroffen natuurschoon. Curaçao, het grootste en meest bevolkte van deze drie Nederlandse eilanden, is juist een uitgebalanceerde combinatie van de twee. Vanwege de rijke historie kan er ook nog een grote schep cultuur aan toegevoegd worden, wat het eiland nog geschikter maakt voor een gevarieerde reis. Wil je het beste van de Caraïben op één eiland zien dan kun je niet om Curaçao heen.

Handelspost van de WIC

Doordat Curaçao een belangrijke spil vormde in het handelsnetwerk van de West-Indische Compagnie, zijn er op het eiland veel meer dan op de andere Antillen talloze historische bouwwerken te bezichtigen. Het centrum van de hoofdplaats Willemstad staat bijvoorbeeld vol met in zachte pastelkleuren geschilderde maar toch typisch Nederlandse gevels. Door de omvang en staat waarin het bewaard gebleven is, werd het volledige historische centrum van de stad in 1997 toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Verder staan verspreid over het eiland een aantal forten en historische plantagehuizen welke eveneens belangrijke toeristische attracties vormen.

Stranden en achterland

Hoewel niet zo uitgestrekt en adembenemend als die van Aruba, kent Curaçao toch een groot aantal stranden om het de vakantieganger naar de zin te maken. Door het zeer betrouwbare klimaat, zo is Curaçao overwegend zonnig, droog en ligt de dagelijkse temperatuur vaak net iets onder de dertig graden, is een strandvakantie dan ook probleemloos mogelijk. Snorkelen, duiken, zeilen of windsurfen zijn slechts enkele van de vele populaire watersporten in het azuurblauwe water van de Caribische Zee.

Waar het oostelijke deel van Curaçao bekend staat om Willemstad en de oogverblindende kust, lijkt het westelijke deel soms een heel andere wereld. Hier zijn het namelijk de kleine, veel minder toeristische dorpjes zoals Sint Willibrordus, Grote Berg en Tera Corá die het beeld bepalen. Met de natuurparken Christoffelpark en Shete Boka inbegrepen, is dit deel van het eiland erg geschikt om urenlang door de heuvels te wandelen of de ruige, rotsachtige noordkust te verkennen.

Bereikbaarheid en praktische informatie Curaçao

Als grootste en belangrijkste van de binnen het Koninkrijk de Nederland gelegen Antillen, is Curaçao erg goed per vliegtuig bereikbaar vanaf onder andere Amsterdam en Düsseldorf. Wil je Curaçao vanaf de nabijgelegen eilanden Aruba en Bonaire bereiken dan zul je ook een vlucht moeten nemen, want een veerboot is er namelijk niet.

  • Aantal inwoners: 149.679
  • Hoofdstad: Willemstad
  • Munteenheid: Antilliaanse gulden
  • Oppervlakte: 444 km²
  • Hoogste punt: 375 meter