Cruises in het Caribisch gebied

Een ontspannen cruise door de schitterende Caribische Zee met haar fabuleuze eilanden staat zonder meer garant voor een vakantie die zijn weerga niet kent.

Cruises in het Caribisch gebied

Het Caribisch gebied kenmerkt zich door een azuurblauwe zee, schitterende zandstranden, een perfect klimaat en een zeer warme, passievolle en open cultuur. Daarmee vormt het een van de beste plekken op aarde om tijdens een ontspannen vakantie volledig tot rust te komen. Een tocht op een groot, luxueus cruiseschip is hiervoor uiteraard een van de aangewezen mogelijkheden. Hoewel cruises vaak een duur imago hebben, zijn er ook talloze betaalbare tochten langs de eilanden beschikbaar. Wil je graag meerdere eilanden bezoeken, dan ben je met een cruise zelfs heel wat goedkoper uit dan wanneer je telkens het vliegtuig zou nemen.

Populaire routes

Door de grote Amerikaanse markt vertrekken en eindigen veel schepen in een haven in Florida. Vanuit hier heb je vervolgens drie hoofdroutes, namelijk een westelijke, een oostelijke en een zuidelijke. De cruiseschepen op de westelijke route varen vaak via Mexico en Belize naar Jamaica of de Kaaimaneilanden, om vervolgens rond Cuba terug te keren. Op de oostelijke route, die via de Bahama’s en Puerto Rico de meest oostelijke Antillen aandoet, vormt Sint Maarten vervolgens ook een erg populaire stop. Tenslotte is er nog de zuidelijke route. Deze begint vaak op een van de grotere eilanden en gaat dan via Trinidad en Tobago langs de Venezolaanse kust naar Curaçao of Aruba. Door de grotere afstand vanaf de Verenigde Staten zijn deze zuidelijke cruises vaak wat exclusiever en duurder.

Cruises in het Caribisch gebied

Voorzieningen en tips

Het grote voordeel van een cruise is natuurlijk dat je na het boeken weinig hoeft te regelen. Vervoer, onderdak en ook eten zijn allemaal inbegrepen. De eilanden die je bezoekt bieden daarnaast alle mogelijkheden van vertier die je maar die je maar kunt bedenken, van spectaculaire zandstranden met palmbomen tot nachtclubs en casino’s. Uiteraard zijn er ook cruises die prima geschikt zijn voor families met kinderen, zoals bijvoorbeeld die van Disney Cruises en Royal Caribbean.

Welke cruise je uitzoekt hangt behalve van de route ook van de prijsklasse af. De grootste schepen in de zogeheten contempory-klasse hebben het voordeel dat ze gunstig geprijsd zijn. De premium-klasse is weer wat duurder, maar heeft wel als voordeel dat de minder kolossale schepen ook kunnen aanmeren in de kleinere havens. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de bekende cruises van Princess en Holland America. De duurste deluxe– en luxury-klassen zijn tenslotte erg aan de prijs. Hiervoor krijg je echter wel weer een erg exclusieve service compleet met privé-eilanden en restaurants van absolute topklasse. Kortom, er is in het Caribisch gebied voor iedereen wel een geschikte cruise te vinden.