Bezienswaardigheden op Curaçao

Plantagehuizen, forten, natuurparken, dorpjes, een rijk verleden, met de attracties in dit artikel kun je van je vakantie in Curaçao probleemloos een onvergetelijke tijd maken.

Hoewel op een tropisch eiland in het Caribisch gebied prachtige zandstranden en azuurblauw water vanzelfsprekend grote attracties zijn, is er op Curaçao toch nog veel meer te zien en te doen. In dit artikel hebben we alvast enkele van de beste bezienswaardigheden op een rijtje gezet. Zo weet je zeker dat de vakantie naar het grootste van de zes Nederlandse Antillen geen moment zal vervelen.

Willemstad

Overduidelijk de grootste toeristische attractie van Curaçao is Willemstad, de hoofdplaats van het eiland. Bekend om de kleurrijke geveltjes, de nauwe steegjes en het ene pittoreske pleintje na het andere, kun je met gemak uren door deze op de UNESCO Werelderfgoedlijst geplaatste stad rondwandelen.

Willemstad

Historische forten

Stammend uit een tijd van piraten, kanonnen en vijandelijke vloten, vind je op Curaçao maar liefst acht historische forten. Vier van hen, waaronder Fort Amsterdam en Fort Nassau, beschermen de strategische Sint Annabaai in Willemstad. Voor hen geïnteresseerd in de historie van het eiland een absolute must.

Plantagehuizen van Curaçao

De geschiedenis van Curaçao kent ook enkele sombere bladzijden, namelijk die van de slavernij. Uit deze tijd stammen ook de ongeveer zeventig over het eiland verspreide plantagehuizen, lokaal ook wel landhuizen genoemd. Enkele van hen, zoals de huizen Ascencion en Brievengat, zijn populaire toeristische attracties.

Het landelijke achterland

Waar Willemstad de gehele oostelijke helft van het eiland domineert, is de westelijke helft heel wat landelijker. Hier vind je dan ook minder toeristische dorpjes zoals Barber, Soto, Sint Willibrordus en Westpunt. Dit platteland is ideaal geschikt voor fietstochten of wandelingen voor hen die de minder bekende kant van Curaçao willen ontdekken.

Natuurparken

Nog meer wandeltochten zijn mogelijk in de natuurparken in het uiterste noordwesten van het eiland, Christoffelpark en Shete Boka. Hier bevindt zich naast prachtige natuur en uitbundig wildleven ook het hoogste punt van het eiland, de 375 meter hoge Sint Christoffelberg. De rotsachtige noordkust is al minstens zo bezienswaardig.

De natuurparken van Curaçao

Grotten van Hato

De grotten van Hato tenslotte, zijn prachtige ondergrondse grotten die in het verre verleden door de Indiaanse bevolking bewoond werden. In de tijd van de slavernij deden ze ook regelmatig dienst als tijdelijk onderkomen van gevluchte slaven.