Vakantie Aruba

Uitgestrekte stranden onder de stralende zon, een sprankelende Caribische Zee en altijd ideaal weer maken Aruba tot een razend populaire vakantiebestemming.

Samen met het iets oostelijker gelegen Curaçao is Aruba verreweg het bekendste van de zes tot het Koninkrijk der Nederlanden behorende Antillen. Dat is niet zonder reden. Voorzien van een warm en betrouwbaar klimaat dat wordt aangevuld met schitterende tropische zandstranden langs een azuurblauwe zee, is het namelijk probleemloos als ideaal vakantie-eiland te bestempelen. Door de eersteklas voorzieningen zal het verder ook niet als een verrassing komen dat Aruba een populaire aanmeerplaats van talloze Caribische cruises is.

Het vakantieparadijs

De uit de wind liggende westelijke en zuidelijke kusten van Aruba staan vrijwel volledig in het teken van het toerisme. Het zijn hier niet alleen de stranden en de warme zee, maar ook de prima en allemaal op loopafstand gelegen hotels en restaurants die er een probleemloze strandvakantie van maken. Vooral Palm Beach en Eagle Beach aan de westkust zijn erg uitgestrekt, terwijl snorkelen, duiken, zeilen en surfen natuurlijk allemaal tot de mogelijkheden behoren. Wil je iets meer cultuur, dan is het historische Oranjestad met veel winkels en festiviteiten tevens een prima optie. Uitgaansmogelijkheden zijn in het toeristische deel van Aruba tenslotte ook in ruime mate aanwezig.

Het Aruba van de eindeloze passaatwinden

Hoewel de hotels, resorts, feesten en luie stranden natuurlijk de meeste vakantiegangers prima zullen bekoren, kent Aruba ook nog een ander gezicht. Het is namelijk voor een groot deel bezaaid met rotsformaties, cactussen en door constante oostelijke passaatwinden permanent scheef staande dividivi-bomen. Hierdoor en door het zeer droge klimaat wijkt het heel wat af van de meeste Caribische eilanden. Voor de natuurliefhebber betekent dit echter dat er ook talloze over het eiland verspreide bezienswaardigheden te vinden zijn. Ben je avontuurlijk ingesteld, dan is dit betoverende landschap natuurlijk ook te combineren met mountain-biken, wandelen, rotsklimmen of zelfs jeep- en quad-tours.

Bereikbaarheid en praktische informatie Aruba

Als erg populaire vakantiebestemming is Aruba met zowel lijndiensten als chartervluchten vanuit Amsterdam bereikbaar. Daarnaast zijn er vluchten van en naar Curaçao en Bonaire, de andere twee Benedenwindse Eilanden. Wie graag nog meer van het Caribisch gebied wil zien kan tevens overwegen Aruba als onderdeel van een cruise te bezoeken.

  • Aantal inwoners: 107.635
  • Hoofdstad: Oranjestad
  • Munteenheid: Arubaanse florijn
  • Oppervlakte: 179 km²
  • Hoogste punt: 188 meter