De natuurparken van Curaçao

Behalve prachtige stranden en het magische Willemstad, heeft Curaçao verdeeld over twee nationale parken de vakantieganger ook indrukwekkend natuurschoon te bieden.

De natuurparken van Curaçao

Ook al zijn Willemstad en de stranden van Curaçao bijzonder plezierig om te verblijven, soms wil je tijdens je Caribische vakantie ook wel even wat anders. Om de toeristische drukte te ontvluchten zijn Christoffelpark en Shete Boka, twee nationale parken in het noordwesten van het eiland, daarom prima geschikt. Gelegen op ongeveer dertig kilometer van de hoofdstad kun je hier namelijk uitgebreid van de rust en kalmte genieten.

Christoffelpark

Het Christoffelpark, ook wel bekend als Nationaal Park Christoffel, is een uitgestrekt en bosrijk gebied rond de 375 meter hoge Sint Christoffelberg, het hoogste punt van Curaçao. In het park vind je zeer afwisselende, exotische flora en fauna, met onder andere cactussen, palmen en bloemen die je nergens anders op het eiland aantreft. De in totaal acht spectaculaire wandelroutes door het park deel je met konijnen, herten en hagedissen, terwijl je hoger in de begroeiing ook talloze uilen, parkieten en kolibries zult kunnen zien. Tevens onderdeel van het park zijn enkele voormalige plantages, waarbij van plantage Savonet de gebouwen nog overeind staan en het eeuwenoude irrigatiesysteem zelfs nog intact is. Reis je met een gehuurde auto, dan is het zeker aan te raden ook een van de vier autoroutes door het park te volgen alvorens terug te keren naar Willemstad.

De natuurparken van Curaçao

Nationaal Park Shete Boka

Meteen ten noorden van het Christoffelpark biedt Nationaal Park Shete Boka een heel andere soort natuurschoon. Hier is het namelijk de ruige, rotsachtige noordkust van Curaçao die toeristen weet te verleiden. Shete Boka betekent vertaald zeven inhammen, wat slaat op de door de ruige zee in de rotsen uitgeslepen geulen. In werkelijkheid zijn het echter meer dan zeven, waarvan de met mangroves bedekte Boka Kalki een van de bekendste is. Ook veel bezocht is de Boka Tabla, een zogeheten blaasgat waar het zeewater door een grot binnenstroomt en daarna uit de vanaf land bereikbare ingang naar boven spuit. De Boka Pistol tenslotte, een inham waar de zee explosief en zeer luid tegen de rotsen slaat, is ook zeker een bezoek waard.