Broadway

Bekend vanwege de vele musicals en theatervoorstellingen, vormt Broadway ook een van de meest toeristische routes van Manhattan die talloze beroemde bezienswaardigheden aandoet.

Bezienswaardigheden New York

Van alle grote straten in New York, is Broadway misschien wel een van de meest roemruchte. Uiteraard synoniem voor wereldberoemde theatervoorstellingen en musicals, is het ook tevens een van de beste routes om te volgen voor als je enkele van de meest kenschetsende delen van Manhattan wilt zien. Doordat de lange, brede boulevard als een van de weinige straten niet het schaakbordpatroon van Manhatten volgt, kruist het namelijk heel wat beroemde bezienswaardigheden. Beginnend aan de rivier de Hudson in Lower Manhattan en eindigend tientallen kilometer buiten de stad in het dorpje Sleepy Hollow, is het bovendien een van de langste straten van Amerika.

Geschiedenis Broadway

Wellicht erg fascinerend voor hen geïnteresseerd in de geschiedenis van New York, was Broadway een van de eerste straten die reeds bestond toen New York nog Nieuw Amsterdam heette. In die tijd afwisselend bekend als Heerestraat en Breede Weg, volgde het aanvankelijk een pad dat naar de jachtvelden van de Indianen leidde. Na de Britse overname in de zeventiende eeuw werd Breede Weg uiteindelijk vertaald naar Broadway.

Bezienswaardigheden New York

Bezienswaardigheden Broadway

Het zijn echter niet langer de jachtvelden van de Indianen waar je uitkomt als je Broadway vandaag de dag volgt. Beginnend in het zuiden, is het eerst namelijk de anderhalf eeuw oude Trinity Church die tussen de wolkenkrabbers ingeklemd de aandacht trekt. Recht tegenover de kerk vind je tevens Wall Street, dat met de New York Stock Exchange als de belangrijkste financiële straat ter wereld geldt. Loop je verder naar het noorden, dan vind je rechts vervolgens het stadhuis van New York, met niet ver daarvandaan de Brooklyn Bridge. Nog iets verder is het Union Square met de hoge, smalle en dicht op elkaar staande flats in de gietijzeren stijl die de aandacht trekken, terwijl het Flatiron Building aan Madison Square, waar Broadway de minstens zo beroemde Fifth Avenue kruist, ook zeker een grote toeristische trekpleister is.

Bezienswaardigheden New York

Nog vele malen bekender echter, is Broadway om enkele van de meest gerenommeerde theaters van de wereld welke allemaal te vinden zijn bij Times Square, het plein waar de straat 7th Avenue kruist. De Broadway-theaters, een groep van maar liefst veertig theaters met meer dan 500 zitplaatsen, komen elke dag opnieuw met de meest meeslepende voorstellingen. Ook beroemde werken zoals The Phantom of the Opera en Cats zijn hier uiteraard te bekijken. Wil je als toerist een show meemaken, dan zijn in de TKTS-verkooppunten die je op Times Square vindt vaak kaartjes voor dezelfde dag voor de helft van de prijs te krijgen.

Praktische informatie Broadway: