Bezienswaardigheden op Bonaire

Als minst bevolkte van de ABC-eilanden biedt Bonaire toch een groot aantal attracties die het tot een geliefde vakantiebestemming maken.

Hoewel Bonaire minder bezocht wordt dan bijvoorbeeld Aruba en Curaçao, kent het eiland desondanks meer dan genoeg toeristische trekpleisters om een vakantie mee op te vullen. De nadruk ligt voornamelijk op het natuurschoon van het eiland. In dit artikel vind je een handig overzicht van de meest populaire attracties.

Kralendijk, hoofdstad van Bonaire

Bezoek je Bonaire dan kun je niet om Kralendijk heen. Dit grootste dorp van het eiland is door de pittoreske huisjes en de boulevard waar schepen en jachten voor anker liggen bijzonder aangenaam te noemen. Met Fort Oranje en het voormalige huis van de gouverneur vind je er bovendien enkele historische gebouwen.

Het Pekelmeer

Enkele kilometers ten zuiden van Kralendijk is vervolgens het Pekelmeer te bezoeken, een groot watergebied waar nog altijd op natuurvriendelijke wijze zout wordt gewonnen. Het is voor toeristen echter vooral interessant om de duizenden flamingo’s die het ondiepe meer tot hun leefgebied hebben gemaakt.

Het Lac

Een ander beschermd gebied erg populair bij watervogels is het Lac, een ondiepe lagune aan de oostzijde van Bonaire. Het kenmerkt zich vooral door de talloze ongerepte mangroven en vormt eveneens de biotoop van de soepschildpad.

Bonaire National Marine Park

Nog veel indrukwekkender is het Bonaire National Marine Park. Dit oudste zeereservaat ter wereld omringt het volledige eiland en is opgericht om het prachtige koraalrif en de talrijke exotische vissoorten te beschermen. Met bijna honderd locaties om te duiken en snorkelen, vormt het verkennen van deze wondere onderwaterwereld de populairste activiteit op Bonaire.

Klein Bonaire

Klein Bonaire, net voor de kust van Kralendijk, is een onbewoond eilandje dat al het goede van Bonaire in het klein te bieden heeft. Zo kent het met struiken begroeide eilandje broedplaatsen voor flamingo’s en schildpadden, zijn er prachtige stranden en zoutmeren en is het bijna volledig omringd door indrukwekkende koraalriffen.

De grotten van Bonaire

Verspreid over het eiland vervolgens, zijn er tientallen grotten te verkennen die behalve aan vleermuizen ook onderdak bieden aan enkele rotstekeningen. Deze vormen een van de weinige overblijfselen van de Indiaanse cultuur die Bonaire ongeveer duizend jaar geleden vanaf het vasteland bezocht.

Washington Slagbaai National Park

Het meest spectaculaire natuurpark boven de zeespiegel tenslotte is het Washington Slagbaai National Park in het noordwesten. Het komt compleet met zandduinen, stranden, rotsformaties en zoutmeren. Tevens is het hier mogelijk de hoogste heuvel van eiland te beklimmen voor een prachtig uitzicht over heel Bonaire.