Bezienswaardigheden op Aruba

Ondanks de grote nadruk op exotische stranden en resorts, kent Aruba toch ook talloze erg interessante bezienswaardigheden.

Wie aan Aruba denkt, denkt in de eerste plaats aan zonovergoten zandstranden en palmbomen langs een warme, azuurblauwe Caribische Zee. Hoewel het klopt dat Aruba ideaal is voor een ontspannen strandvakantie, heeft het als eiland toch nog heel wat meer te bieden. Zo zijn er vele toeristische attracties die de vakantie net iets meer afwisseling brengen. In dit artikel hebben we alvast de beste bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet.

Oranjestad

Enkele van de mooiste stranden van Aruba mogen dan wel meteen buiten Oranjestad liggen, in de hoofdstad zelf is ook heel wat te zien. Zo is er het oude Fort Zeeman, zijn er historische gevels, een aantal leuke musea en zijn de uitgaans- en winkelmogelijkheden er beter dan waar dan ook op het eiland.

Natuurlijke bruggen

In veel oude reisgidsen zul je nog de dertig meter lange, vaak in het Engels aangegeven Natural Bridge vinden. Hoewel deze door het zeewater uitgeslepen rotsformatie in 2005 in is gestort, tref je verspreid over het eiland nog een aantal andere, soortgelijke bruggen aan. Hoewel iets kleiner, zijn ze ook zeker de moeite van het bezoeken waard.

Arikok National Park

Gelegen aan het heuvelachtige oostkust van Aruba, beslaat het Arikok National Park 18% van de oppervlakte van het eiland. Met lavasteen, cactussen, scheef gewaaide dividivi-bomen, grotten en vele wandelpaden is het natuurpark zeer geschikt voor een rustgevende trektocht door de natuur.

De Hooiberg

Niet het hoogste punt van Aruba, want die eer gaat naar de heuvel Jamanota, is de 165 meter hoge Hooiberg toch de meest opvallende heuvel van het eiland. Duidelijk in de vorm van inderdaad een hooiberg, steekt het ver boven het landschap uit en kun je vanaf hier het hele eiland en bij goed weer zelfs Venezuela zien.

Scheepswrak van de Antilla

Hoewel de mogelijkheden om te snorkelen rond Aruba minder goed zijn dan bij Bonaire, is er met het scheepswrak van de Antilla toch een interessante attractie onder de zeespiegel te vinden. Dit hier tijdens de Tweede Wereldoorlog gezonken Duits schip is namelijk in relatief goede staat en niet ver van de kust te bekijken.

De Alto Visto Kapel

Niet heel groot maar toch ook een populaire toeristische attractie tenslotte is de Alto Visto Kapel. Oorspronkelijk in 1750 gebouwd door een missionaris uit het huidige Venezuela, biedt het naast een prachtig uitzicht over de rotsachtige noordkust een goede gelegenheid voor sfeervolle vakantiefoto’s.